söndag 31 augusti 2008

[slapparsöndag]

Vilken slapparsöndag det här har varit. Inte gjort något nyttigt förutom att vi har tagit ner de sista flyttkartongerna till källaren. Skönt att äntligen ha det gjort.

Onyttig frukost blev det också med ugnsrostat franskbröd och sen stekta ägg på och jag gjorde varm choklad på kakao. Har inte druckit kaffe på två dagar, det måste vara rekord.

Imorgon är det fullt upp igen. Börjar en utbildning i projektledning. Ska bli väldigt skoj.

David är ansvarig för middagen imorgon, superskönt tycker jag! :-)

[nigellas krabbpasta]


Måste säga att resultatet blev helt fantastiskt!

Den största utmaningen var nog att rensa krabban men lyckades nog få ut det mesta och tog allt som var ätbart, även innehållet i klorna.

Nu har jag redigerat receptet lite bland annat för att det ska bli lagom för två personer. Egentligen ska det vara linguini men jag kände för tagliatelle. Vattenkrassen har jag själv inte haft i för de hade ingen på ICA och det verkade sent att börja odla upp den någon timme innan.


2 personer

1 röd chili, urkärnad och hackad
1 stor vitlöksklyfta
2/3 tsk salt
En krabba på ca 800gr, rensa och ta ur allt kött, blir ca 200 gr kvar
0,5 - 0,75 dl jungfru olivolja
2/3 citron, saft och rivet skal
10 knyten tagliatelle, gärna med spenat
1 näve persilja, hackad
1 näve vattenkrasse, hackad

1. I en mortel mosar du vitlöken och saltet så att det blir som en jämn pasta. Lägg i chilin och mortla även den till liknande konsistens.

2. Om du har en stor mortel kan du lägga i köttet direkt och dela köttet med en gaffel. Om du bara har en liten mortel kan du blanda i vitlökspastan i en större skål med köttet.

3. Häll på olja, citron och citronskal. Rör runt så att det nästan blir som en smet.

4. Koka tagliatelle och blanda ner röran, persiljan och krassen


Tips! I allmänhet gäller ju större chili desto mildare. Små chilis är oftast väldigt starka. Chilin kan även bytas ut mot sambal oelek. Någon tsk brukar rekommenderas men jag kör ofta en msk, den är inte så väldigt stark.

lördag 30 augusti 2008

[dåligt skick]

Den huvudvärken jag har haft idag har inte varit mänsklig kan jag säga. Det har varit ganska fruktansvärt och i bilen när pappsen skjutsade hem mig var jag nära att be honom att stanna så jag fick kräkas. Vilket kanske inte är så lämpligt på motorvägen. Jag funderade ut nödlösningar, som att öppna fönstret (och riskera att kräkas på bilen bakom). Men jag klarade mig.

Fick dock lite dåligt samvete eftersom jag kom hem till Davids familj lite sent så Davids mamma fick värma sin goda mat till mig. Köttbit, ugnsstekt potatis, vitlöksbröd och världens godaste aioli. Jag klarade inte av att äta så mycket, jag mådde ju pyton! Känner mig dum..

[charkuterier från Spanien]


Idag har jag varit hos pappsen och hjälpt honom och hans fru att få igång datorn de fick av mig när jag flyttade. Vi har också tagit lite bilder för att lägga upp på blocket imorgon.

Pappa har nyss varit hos släkten i Murcia och har köpt med en massa gott till mig. Korvar som jag älskar, lomo och en rejäl bit parmaskinka.

I Spanien äter man inte parmaskinkan i tunna skivor normalt sett utan skär den i bitar som man sen serverar som tilltugg eller har på mackor. I min värld är det absolut bästaste och godaste sättet att äta parmaskinka på. Tyvärr går det inte att göra det här i Sverige med tanke på priset på skinka. Även i Spanien är det dyrt med färdigskivad parmaskinka men därför köper man ofta ett helt ben som man sätter på en ställning och skär ifrån.

Jag ska även få pappas "vinpåse" när han hittar den i någon av flyttkartongerna. Bota heter det på Spanska och är en påse man fyller med vin som sen går bordet runt. Påsen håller man en bit ovanför munnen och låter vinet rinna ner. Trevligt och social.

[ny banner]

Alltså, inte fått till det riktigt än men nu har jag i alla fall fått in en lite roligare banner. Jag hoppas ni har överseende med att jag inte är något grafiskt geni, den där lyckades jag fixa ihop i Paint, hur muppigt som helst men i vilket fall roligare än vad det var tidigare.

Måste försöka flytta den åt höger bara, det löser sig.

[utmattad]

Ursäkta inlägget från igår. Jag var helt slut, mina ögon rödsprängda och det kändes som jag skulle svimma. Känslan i magen imorse var inte heller rolig.

Drack alldeles för mycket vin. Alldeles för mycket. Blir arg på mig själv för dagen efter är min mage inte i toppskick och det kan ta några dagar innan jag återhämtat mig. Men jag gör det så sällan.

I vilket fall var kräftskivan SÅ rolig! Vi hade superkul. Mina räkor var outstanding och jag åt upp ett helt kg. Men äter hellre räkor än en massa kex och paj. Det är inte ofta man har tillfälle att sitta där med ett helt kg räkor för sig själv.

Men hur roligt jag än har det så är det så skönt sen att komma hem till min David efteråt.

Idag har jag gjort hårinpackning, tagit ett bad i min badolja med essentiella oljor, peelat kroppen och ansiktet. Gjort ansiktsmask. Är ganska stolt över att jag lyckades komma upp kl. 8, bakis och allt.

[kräftskiva]

Trött. Sova.

torsdag 28 augusti 2008

[just ja]

Det här är helt galet så berätta det inte för någon.

Igår när jag skulle sova så ramlade jag ur sängen och typ rullade längs golvet och slog i garderoben. David kom springandes och var helt orolig.

Å vet ni vad det knäppaste av allt är? Jag hade inte ens hunnit somna...

Ska försöka undvika samma incident idag ;-)

[trött som vanligt]

Ja, supertrött faktiskt. Höll mig i alla fall vaken genom ett avsnitt av heroes sen somnade jag under en film vi började kolla på.

Idag har jag kört stepup och magmusklerna fick återigen komma till nytta, sidorna den här gången. Tränade rygg också. Jag nämnde ju att det är bra att stretcha rumpan när man har ont i korsryggen. Idag glömde jag att stretcha rumpan och hade så jäkla ont i ryggen när jag kom hem så jag var helt säker på att jag skulle kräkas. Försökte stretcha lite och sen gick det över efter lite avslappning i soffan. My gosh alltså, det gjorde verkligen ont.

Imorgon har jag möte hela förmiddagen och måste gå och sova så att jag är utvilad.

Förresten, jag bangar krabban imorgon. Jättedåligt, jag vet, jag skäms verkligen. Bestämde mig för att försöka hitta Nigellas recept där hon gjorde nån krabbröra som jag såg för länge sen på TV. Jag lovar, det såg ut som att hon var på väg att få orgasm, inte ovanligt när hon äter mat iofs. David blev glad när jag sa att jag tänkte dela krabban med honom. Istället har jag köpt en påse 70/90 räkor tills imorgon. Jag hoppas de inte är utrotningshotade eller nått.

Gonatt på er!

onsdag 27 augusti 2008

[Köttfärsfyllda paprikor]

Idag blev det köttfärsfyllda paprikor till middag. Ett recept från LagaLätt som ni kan hitta här. Det skulle serveras med bulgur men jag bytte ut bulgurn mot spenattagliatelle, eftersom jag älskar pasta så mycket. Annars inga förändringar. Sen gjorde jag tzatziki som är så himla gott till pasta. Vi har lite mat kvar tills imorgon också, då slipper vi laga mat och jag kan träna i lugn och ro efter jobbet.
Efterrätt blev koffeinfritt kaffe, lite choklad och valnötter. 3 avsnitt av heroes hann vi se idag!
Nu tänkte jag sova, är hur trött som helst och har ett möte hela dagen imorgon.




[mat och hälsa]

I LagaLätt den här gången skrivs det en del om lätt-produkter. Försäljningen börjar dala och istället ökar försäljningen för den fetare/kolhydratrikare varianten.

Inget kan göra mig gladare. Successivt har jag börjat tröttna på att läsa om alla dessa dieter och light-produkter. Visst använder jag light-produkter själv, exempelvis när jag köper créme fraiche eller grädde. Men jag väljer hellre riktigt smör än lättmargarin och fet mjölk framför lätt mjölk.

Istället för att tänka på kalorierna försöker jag tänka på att det ska vara naturlig mat. Om jag köper sylt köper jag helst Önos som är helt utan socker och sötningsmedel och sötad med fruktjuicer. Jag köper flytande smör med rapsolja eftersom rapsoljan är så nyttig. Jag har honung i mitt te pga att honung är bra för hälsan. Jag tillsätter gärna lite extra olivolja i maten och jag stoppar i mig en del nötter och frön. Jag försöker även tänka på färgen på maten och tillsätta så mycket färger det går. Jag försöker helt enkelt få i mig så mycket vitaminer och mineraler och fibrer som möjligt. För att jag tror att min kropp mår bäst av det. När jag köper choklad köper jag hellre den lite dyrare med bättre fetter och högre kakaohalt för att det känns mer naturligt. Fast visst slinker en kexchoklad ner då och då också. ;-)

Det mest onaturliga jag har i min kost är Pepsi Max. Det känns fruktansvärt onaturligt och jag har ingen aning om vad sötningsmedlet gör med min kropp. Men anledningen till att jag inte byter ut mot vanlig cola (som faktiskt inte heller är så jäkla naturlig) är för att jag tidigare drack väldigt mycket. Jag tror inte min kropp mår bra av för mycket socker. Det skulle vara skönt att sluta helt med cola men det känns inte som ett alternativ just nu, jag gillar min cola för mycket.

Så vad jag säger är inte att jag slutat med onaturliga produkter, bara att jag hellre väljer ett naturligt alternativ.

[ett monster i kyldisken]

På Fredag har vi kräftskiva på jobbet. Sedan senaste gången jag åt kräftor så har jag inte varit så himla sugen. Kanske för att jag lyckades få en kräfta som var typ lerig eller för att jag åt så mycket så att jag nästan föråt mig. Dessutom tyckte jag att det kändes lite jobbigt att ta med kräftor, slaskigt och bökigt.

Jag hade därför siktat in mig på räkor. Men nu har jag inte orkat åka till någon större butik och köpa lite "bättre" frysta räkor utan tänkte att jag helt enkelt köper nån påse på ICA. Inget större fel på de räkorna.

På ICA så hade de extrapris på färsk krabba. 79 kr/kg. Vet inte hur mycket krabbor kostar normalt sett men det lät ju billigt. Så jag köpte en krabba. Jag har ätit krabba från burk, jag har ätit småkrabbor i spanien och jag har ätit en miljon andra typer av skaldjur. Bland annat små sniglar som är en stor favorit.

Men en sån här stor krabba har jag aldrig ätit. Vet inte hur man gör, den ser ut som fort knox. Det var verkligen med skräckblandad förtjusning som jag lyfte krabban från disken. Nu har den fått en egen hylla i kylskåpet, vem vet vad den får för sig inatt? Tömmer kylskåpet på mat?
Googlade och hittade en instruktion på ICA-kuriren, det står att klorna ska krossas med nötknäppare eller hammare. Jag har ingen nötknäppare så det får helt enkelt bli hammare!

tisdag 26 augusti 2008

[kvällen räddad]

hihi, gissa vad som damp ner i min brevlåda idag?! Det påminde mig om att de inte har min nya adress.

Det här är en så superbra tidning som jag varmt kan rekommendera. Recepten är helt i min smak. Går snabbt att tillaga och recepten är nyttiga. Det är väldigt få tidningar som jag känner att jag verkligen fastnat för.

- Toppform och Fitness, var tvungen att sluta med en av dem eftersom de har helt olika filosofier. I toppform läste jag tex att det finns minuskalorier och i fitness stod det helt tvärtom. Det här är bara ett av många exempel. Kände att Fitness var den tidning som överlag stämde bäst överens med mina egna teorier, Toppform gjorde mig bara arg eftersom jag inte höll med. Kan ha att göra med att jag läst Fitness i ca 10 år och den har format mina åsikter. ;-) Men i vilket fall slutade jag även med Fitness för ca 1 år sedan eftersom jag kan tidningen nästan utantill, alla deras tidningar är i stort sett likadana. Dock inspirerande läsning!

- Olika inredningstidningar. Tröttnar på all reklam.
- Veckorevyn och andra livsstilstidningar, inte min grej.

Men LagaLätt är en tidning jag fastnat för och lagar mycket mat från och kommer att fortsätta läsa!

[gårdagens träning]

Har träningsvärk i rumpan idag, körde ben ganska hårt igår. Har slutat köra med stång. Tar nästan 20 kg mer om jag kör med stång än med hantlar men det är väldigt tungt för ryggen och svanken. Hantlar är precis lika effektivt + att man även tränar upp armar på ett helt annat sätt. Det viktiga är bara att börja med ganska lätta vikter och köra lätt i en månad för att muskelfästena ska förberedas för lite tyngre vikter senare.

Pressade mig lite extra när jag gjorde ryggresningar igår också, nedre delen av ryggmusklerna krampade efteråt.
Förresten kan jag tipsa om att stretcha rumpan de gånger ni känner att ni får ont i korsryggen. Oftast är det den muskeln som gör att man får ont och blir stel just i nedre delen. När jag tränat hårt kan jag ibland få väldigt ont där när jag ska sova, men nu när jag lärt mig vilken muskel jag ska stretcha så är det lätt fixat.

På Torsdag ska jag köra grupp-pass och på fredag innan kräftskivan på jobbet hoppas jag på att köra axlar, rygg, armar och bröst!

[det här har hänt idag]

Idag träffade jag Monica i stan, vi tog en fika på JC. Tänkte äta deras goda hälsotallrik men det blev en grov macka med parmaskinka och mozzarella istället. Sen delade vi en kladdkaka, mums! De borde sälja mindre bitar för jag skulle bli ganska nöjd med bara en jätteliten bit kladdkaka.

Först var vi på Ecco och shoppade skor och efter fikat var vi till Lagerhaus. Jag hittade en perfekt mjölkkanna som matchar mina lattemuggar. David tycker dock att mjölkkannan är helt onödig och överflödig. Men vad gör det när den är så fin? :)







[kalops med kantareller och timjan i lergryta]








4 personer
Lägg grytan i blöt 10-15 minuter
Ugnen på 175 grader

800gr - 1 kg nötkött, tex högrev.
Mjöl
1,5 msk lämplig fond, exempelvis kalvfond
1 stor eller 2 mindre gula lökar
2 morötter
100-150 gr färska kantareller alternativt burkkantareller
10 kryddpepparkorn
3-4 kvistar färsk timjan
2 lagerblad
4 dl vatten
1 msk soja
salt och vitpeppar

Skär köttet i medelstora bitar. Vänd dessa i mjöl och lägg längst ner i grytan. Häll fonden över köttet och salta lätt och peppra med vitpeppar. Lägg över timjankvistarna. Klyfta löken och skär morötterna i slantar. Fördela över köttet tillsammans med kantareller, lagerblad och kryddpeppar.

Häll på vatten och soja.

Ställ på galler långt ner i ugnen och lämna där i 2 timmar. När du sen tar ut den smakar du av och tillsätter ev. mer salt om det behövs. Du kan även tillsätta mer soja för att öka på saltet och/eller färgen.

Jättegott att äta till är rödbetor, broccoli, blomkol och kokt potatis.
Jag använde mig av burkkantareller. Låt oss kalla det tillfällig sinnesförvirring, jag råkade gå förbi en hylla med kantareller. Efteråt funderade jag på varför jag helt enkelt inte tog färska.

[nyhet nyhet, gissa lökringen!]

Ärligt talat, vad är det för intressant och onormalt med lökringar?! http://starlounge.msn.se/index.cfm?objectid=32357&imagenr=2

Liksom, kom igen. Det är normalt att svettas! Jag önskar att jag svettades mer så slapp jag bli överhettad på sommaren och under träningspassen.

Fattar inte riktigt det intressanta. Vad har jag missat?

[magknip]

Jag har hemsk magknip. Hemsk. Tror att det är för att jag köpte svenska äpplen idag. Jag är ingen äppel-fantast utan föredrar apelsiner, clementiner, nektariner, bananer och bär och andra roliga frukter. Men när de svenska äpplena kommer är jag frälst. SÅ syrliga och SÅ goda. Man kan äta dem som dem är eller göra fruktsallader eller smulpaj som är så gott!

Troligtvis är det även syrligheten som har gett mig magknip. Tur att jag jobbar hemifrån imorgon.

[gårdagen]

Har egentligen massor att skriva om men det blev så sent igår så det blev inget inlägg. Bland annat har jag testat att pigga upp min morgongröt med lite tips från Linas blogg och igår lagade jag en kalops i lergryta med kantareller och timjan. Jag lovar att recept kommer.

Eftersom grytan tog ett tag spenderades största delen av kvällen med Heroes och lite mörk choklad med sesamfrön. Supergod, testa om ni inte redan gjort det.

Nu måste jag gå och äta min gröt innan den kallnar och sen iväg till jobbet.

söndag 24 augusti 2008

[tips på hårprodukt]

Jag behöver en hårprodukt med 2 egenskaper.

- Den ska vara värmeskyddande

- Hjälpa håret att hålla sig rakt längre

Börjar bli lite trött på att platta håret i 30-45 minuter på kvällen och vakna med lockigt på morgonen!

Ni som vill ha lockigt hår vet inte vad det är ni önskar er egentligen..

Så om någon som läser min blogg har ett tips på en riktigt bra hårprodukt, snälla, lämna en kommentar till mig så jag kan gå ut och köpa den på en gång.

[vit omelett]

Jag fick 2 äggvitor över när jag gjorde muffins och bestämde mig för att göra en frukostomelett.

1 person

2 vita äggvitor
En skvätt mjölk
5 oliver delade på längden, gärna gröna
1/2 finhackad lök
Några basilikablad
Salt, peppar

1. Vispa ihop äggvitorna med en skvätt mjölk, salta och peppra

2. Fräs löken i lite olja eller flytande smör i en liten stekpanna

3. Häll på smeten och oliverna över, rör lite i kanterna så att smeten kan rinna ner och stelna på sidorna

4. Lägg på basilikabladen och låt omeletten steka på låg värme tills den är helt stelnad. Rör lite då och då längs kanterna och under omeletten

5. Lägg upp på en tallrik och droppa över lite olivolja

Helt ok! Saknade dock gulan som är det bästa på ägget.

[kletiga kladdkaksmuffins]

Tillslut har jag lyckats ta fram bakplåten och åstadkommit lite muffins. Det blev ett evigt vispande och min högra arm är i koma. Tillslut blev de i alla fall färdiga.

16 stycken
16 metall- eller aluminiumformar
200 gr 70% choklad, gärna av bättre kvalitet
100 gr smör, gärna ekologiskt
4 ägg
2 gulor
2 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

1. Smörj formarna med flytande margarin eller olja och mjöla

2. Smält choklad och smör i en kastrull på lägsta värmen

3. Under tiden det smälter vispa ihop ägg, gulor och florsocker tills det blir vitt och fluffigt

4. Blanda ner den smälta chokladen och rör runt med en slickepott

5. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten, lite i taget och rör försiktigt med en slickepott för att bevara så mycket som möjligt av luften i smeten

6. Fördela smeten i de 16 formarna

7. In i ugnen på 175 grader i 7-8 minuter. De ska vara superkladdiga och smetiga innuti och lite torrare utanpå.

8. Använd slickepotten till att äta resterna från smeten ur bunken (lämna gärna extra mycket ;-)


SUPER till en kopp kaffe


[den röda vargen]

Läser just nu Liza Marklunds "Den röda vargen". Det är ju inte som Stieg Larssons bok men det känns som att den kan bli bra!

David har precis dragit till jobbet så jag ska baka nu och sen ska jag läsa och äta muffins! Värsta myssöndan.

[korvsoppa med gratinerade vitlöksbröd och champinjoner]




Korvsoppa är en billig, god och ganska nyttig rätt som jag gör ibland när jag inte vill stå länge vid spisen, vilket oftast är fallet på vardagar.







4 personer

3 chorizo, gärna ICAs som har hög kötthalt och låg fetthalt
2 paprikor i olika färger
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-6 champinjoner
1 burk krossade tomater
1 burk hela tomater
1-2 dl grekisk yoghurt, häll på och smaka av
1-2 msk fond, exempelvis kalvfond
1 dl oliver, vilka som helst men utan kärnor är enklast att äta såklart
svartpeppar
salt

1. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Fräs i en gryta med matfett. Gärna rapsolja med smörsmak eller olivolja.

2. Skiva korven och lägg ner med lök och vitlök efter att dessa fräst ett litet tag.

3. Vänta lite till och lägg i grovhackad paprika och champinjoner delade på 4.

4. Låt allt fräsa en liten stund så att det blir lite varmt men inte får för mycket färg. Häll sen på tomaterna. Med en slev delar du de hela tomaterna grovt direkt i grytan.

5. Tillsätt fond. Häll på yoghurt efter smak men soppan ska gärna bli lite rosa. Smaka av och tillsätt salt och peppar.

6. Låt puttra så länge du har tid att låta den stå, men åtminstone 5-10 minuter är nog bra. När du inte vill låta den puttra längre häller du på oliverna så att dessa blir lite varma. Du kan även välja att lägga i oliverna tidigare i soppan så att dessa blir lite kokade.

Servera några goda mackor till soppan. Själv mortlade jag en vitlöksklyfta och basilikablad med olivolja och bredde på bröd och toppade med riven parmesan. Använde samma oljeröra till några champinjoner och strödde på parmesan och sen in i ugnen på 200 grader tills det fått lite färg.





[gårdagen inte helt förstörd]

Igår var jag på ett väldigt dåligt humör på morgonen. Jag var urförbannad bara för att jag klev upp 2,5 timme försent. Kändes som att hela dagen var förstörd. Men det var inget som inte en långpromenad botade!

Vi började med att gå en halvtimmes promenad ner till en liten stuga vid vattnet där det finns ett litet fik. De hade världens finaste räckmackor för bara 50 kr styck. Tyvärr tog de varken kort eller rikskuponger så vi vandrade vidare längs vattnet i skogen i en timme till tills vi kom till Lyran. Ett café i ett hus från 1800-talet som har superbra fika. Helt klart en favorit. David tog en macka med kycklingköttbullar och rödbetssallad och en morotskaka. Jag tog en rågkaka med leverpastej och någon typ av vaniljbulle. Sen tog vi en varsin soja macchiato. Otroligt god sojalatte där, smakar som vanlig latte. Tror sojamjölken är sötad. På vissa ställen kan sojalatten smaka gammal disktrasa.

Vi satt ute i solen och det var så underbart skönt! Men sen tog vi den korta vägen hem istället så vi var väl hemma på 20 minuter.

Tyvärr blev det inget bakande för David har tydligen ingen elvisp och vi orkade inte gå ner i förrådet och leta reda på min som ligger i en flyttlåda. Tror att jag ska vispa för hand idag istället. Suck, det blir jobbigt. Men bra för armmusklerna. Kanske kolla på några sex and the city avsnitt samtidigt så går tiden snabbt.
Tänkte köpa en Braun mixer, nu har jag ännu större anledning att köpa setet där även visp ingår.

[oliver]

Oliver har alltid varit som en sjuklig besatthet hos mig ända sedan jag var liten. På den tiden åt jag bara svarta oliver men detta har nu utökats till även gröna. Älskar oliver i alla former. Svarta, gröna. Stora, små. Kalamataoliver. Oliver fyllda med chili. Oliver fyllda med anjovis. Fyllda med vitlök, citron, ädelost, paprika. Oliver i vatten, oliver i olja. Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan och det bästa av allt är att det är SÅ nyttigt.

På släktsammankomster berättas alltid historien om "hur Linda drack spadet från oliverna". (Ja, tätt efter "när Linda bjöd hem alkisarna på sin systers födelsedagskalas.") Detta är något jag slutat med men tydligen något som jag var väldigt förtjust i. Inget jag kommer ihåg själv men det som berättas på släktträffar är alltid sant.

Förutom oliver så älskar jag även olivolja. Om jag inte var rädd om min vikt skulle jag lätt kunna äta bröd dränkt i olivolja hela dagarna.

De som följer min blogg vet att jag även älskar hud och hårprodukterna Oliv Naturell.

Jag har faktiskt tänkt att försöka lägga in egna oliver någon gång. Ska börja söka recept redan nu!

lördag 23 augusti 2008

[arg]

På något konstigt sätt har min klocka ställt om sig. Fråga mig inte hur för jag vaknade rätt tid igår morse. Igår innan jag gick och la mig ställde jag väckarklockan på 7 och imorse ringde den 7. Det märkliga var att klockan inte ÄR 7, den är 9:30. HUR är det möjligt?

Jag är jättebesviken, tänkte fixa håret och gå och handla och baka innan jag ska väcka David kl. 10 när vi ska ta en långpromenad till vårat fik.. :(

Usch vad arg jag är.

fredag 22 augusti 2008

[matbloggare]

För er som är som jag och älskar mat kan jag tipsa om två superbra matbloggar jag hittat idag:

http://linalikesmat.blogspot.com/ (Hittade många bra tips för fibergröten som jag äter varje morgon)

http://www.acatinthekitchen.com/

2 otroliga bloggar med mycket bilder och tips och recept.

Enjoy!

[arn at last]

Det var ju tur att vi inte gick på Arn förra fredagen eftersom det tydligen var premiär idag..
Vi gick på den i alla fall och den var jättebra! Kommer det en fortsättning?

Till middag blev det beef noodles på en thai mex restaurang och ett glas gott rött vin.

Min blogg borde inrikta sig lite mer på mat för jag skriver ju ändå en del om mat!

När min gudmor levde så pratade vi alltid mat när jag ringde henne. Vi kunde prata mat i en timme ibland. Slutade alltid med att vi la på hungriga som tusan båda två. Mina två mentorer inom matlagning - mamma och min gudmor.

torsdag 21 augusti 2008

[regn]

Har haft med mig paraplyet till jobbet varje dag sedan semestern..
.. förutom idag.

Självklart lyckas jag pricka in regnet på vägen till pendeln. Till och med mina trosor blev blöta, hela järfälla har sett min bh genom tröjan. Alla såg när jag stod och vred ur mina kläder vid pendelstationen. Men det var verkligen skönt att ta en dusch när jag kom hem.

Är jättetrött, som alla andra kvällar. Tror att det är någon pollen-grej för mina bihålor känns inte bra heller. Tog ett allergi-piller idag men det brukar ta flera dagar innan det börjar värka för mig.

Mötet igår gick jättebra! Vi skrev på papperen så nu är det helt klart att vi ska flytta i December nästa år. Vi kommer att ha ett eget gym i föreningen, kan ni tänka er? Sen kommer vi att ha gratis bredband, telefoni och tv. 10mbit fiber upp och ner. En stor och härlig 4:a. Älskar den öppna planlösningen och att få ha ett badrum alldeles för mig själv.

Har nästan läst ut luftslottet som sprängdes. Känner mig inte redo att skiljas från den än, vad ska jag läsa sen? Finns ju ingen författare som Stieg Larsson.

tisdag 19 augusti 2008

[så trött]

Så himla trött idag, somnade nästan framför datorn på jobbet och har en hel excel-fil som jag känner att jag får göra om imorgon för jag litar inte på att jag gör ett bra jobb i dvala, dessutom är jag något perfektionistiskt lagd när det gäller mitt jobb.

Körde styrka idag på lunchen, idag fick benen och nedre ryggen jobba, det var otroligt skönt! Mina muskler behöver verkligen lite utmaning.

Middag idag blev goda chili con carne rester med lite turkisk yoghurt. Satte även i mig en grekisk efterätt i form av turkisk yoghurt, akacia-honung, hackade valnötter och kardemumma.

Jag tänkte tända lite ljus nu och lägga mig under täcket i soffan och läsa i min bok, den är så spännande. Hoppas jag inte somnar alltför snabbt bara.

Imorgon ska jag försöka skriva något lite mer inspirerande. Håll ut. Just det, imorgon ska vi förresten på möte om vår 4:a som är under byggnation (8 minuter med buss eller cykel från hornstull). Det blir jäkligt nice att få kolla på lite roliga tillval.
(Linne: Gina Tricot, Jeans: Fornarina)

måndag 18 augusti 2008

[uppföljning trissdrömmen]

I Fredags efter att jag och David avnjutit den fantastiska måltiden på Långhårn i Hornstull beslöt jag mig för att köpa 4 nya trisslotter för 100-kronorsvinsten på en kiosk i närheten av restaurangen. David hjälpte mig att skrapa dem men endast 1 av 4 gav vinst, 25 kr.

Den sista trisslotten vågade jag såklart inte skaffa från något annat ställe än den lokala kiosken eftersom det är där succé-lotterna finns.

Så nyss när jag kom hem drog jag med iver upp den ur handväskan och hann knappt få av mig mobil och kläder och annat innan jag började skrapa.

Kan ni tänka er. Nitlott. Typiskt. Jag skulle ha tagit de 100 kronorna..

[piskat magen]

Ujuj, kört ett hårt gruppträningspass på jobbet idag. Kombination stepup och styrka i 75 min. Lät magmusklerna verkligen pressas till yttersta gränsen. Misstänker även att det här är det enda stepup/styrkepasset i Sverige som har fler män än kvinnor.

Efter passet blev det en god protteshake med smak av chokladmousse.

Jag börjar bli svagare, det är ganska tungt att inse att jag är svagare nu än vad jag var när jag började träna som 17-åring. Börjar mina muskler förtvina? Herregud, får börja med massor av proteiner och kreatin innan varje träningspass.

Idag ska bästaste laga middag, chili con carne. Mums! Sen ska kvällen spenderas med heroes.

söndag 17 augusti 2008

[superbok]


Läser en sån superbok just nu. "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson. Tredje och sista boken i Millennium-serien. Har inte kunnat lägga ifrån mig boken idag.
Att Stieg Larsson avled var en oerhörd förlust, han är en fantastisk författare. Har däremot hört att en författare för att avsluta hans fjärde påbörjade bok har hittats.
Nu när jag åker kommunalt 2.5 timme om dagen hinner jag läsa väldigt mycket. Trots att jag inte läser mycket hemma längre så läser jag 50-60 sidor om dagen. Så kommunalt är bra i vissa lägen. :-)
Nu ska David och jag äta frukost och se ytterligare ett avsnitt av Heroes.

[där du andas]


Ledmotivet till Arn framförs av Marie Fredriksson. Inte bara låten ger mig rysningar, även Maries känsla och röst får håret att stå rakt ut. Bara hon och Heléne Sjöholm som har den inverkan på mig.


Vi hade tänkt se filmen i fredags men eftersom vi inte hade förbokat några biljetter misstänkte vi att det redan skulle vara utsålt. Måste se den i nästa vecka!

[gårdagens kräftkalas]

Det var bara David och jag som festade till det lite extra igår. Köpte 1 kg kräftor och tände lite ljus och kollade på Hancock, helt klart rolig och underhållande film. Rekommenderas!

Sen såg vi även 3 avsnitt av Heroes. Nåja, 2 avsnitt och det tredje som jag somnade till.

[uppe i ottan]

Klockan är bara 7:20 och jag har varit uppe en liten stund. Har Slängt kräftskal från kräftkalaset igår kväll. Satt igång en maskin tvätt (David blir tokig när han märker att den bara är halvfull men det finns en tröja där jag vill ha) och ska nu plocka undan lite på vardagsrumsbordet och kolla klart på avsnittet Heroes som jag somnade till igår.

Ska brygga lite kaffe, tända lite ljus och mysa under en filt i min mysiga velourdress från BikBok i min underbara djupa kuddiga soffa.

lördag 16 augusti 2008

[nya zeeland bokat!]

Visst är det konstigt att vi var inställda på Australien så länge och några dagar innan permanent bokning så bestämde vi oss för Nya Zeeland? Det ska i alla fall bli helt fantastiskt. Vi åker i slutet på November och kommer hem i mitten på December.

Vi börjar med några dagar i Auckland där vi ska åka ut och sola och bada vid en mysig ö och sen åker längs kusten till Christchurch.

Under vägen kommer vi att sola, bada och ägna oss åt diverse häliga aktiviteter som mudbath, paddla kajak, besöka och bo hos maorier, bungy jump (yeah sure), sälsafari, besöka en glaciär (i bara kortärmat och åka helikopter om vi vill) och vandra runt i härlig natur.


Mer om trippen kan ni läsa här: http://www.connections.travel/content.asp?document_id=17918


Eftersom jag inte har tillräckligt med kläder för 3 veckor så måste jag försöka köpa nu innan sommarkläderna helt försvinner.... behöver lite linnen och kanske någon kjol och lite shorts och klänningar.

torsdag 14 augusti 2008

[äntligen rent hår]

Idag togs stygnen bort och äntligen (på 1 vecka och 1 dag) har jag kunnat tvätta håret! Brukar inte behöva tvätta oftare än var 5:e - 7:e dag men ni kan ju tänka er hur håret och hårbotten blir efter en operation.

Det var inte lätt att tvätta håret för vad jag än gjorde verkade jag komma åt såren och det var inte så skönt.

Imorgon när vi varit och bokat vår resa, Nya Zeeland nästan 100% bestämt, ska jag till Åhléns och köpa Olivschampo och ny oliv hårinpackning. Bättre produkter har jag aldrig använt. 1000 ggr bättre än produkterna från hårfrisörskan.

Inpackningen är dessutom helt utan mineraloljor. Mineraloljor är en restprodukt från industrin som används som konserveringsmedel i de allra flesta hud och hårvårdsprodukter. Nästa gång ni köper en clinique eller clarinsprodukt, fråga om de är utan mineraloljor så får ni se. ;-)

Mineraloljan är uttorkande och gör att din hud blir beroende av den produkt du använder. Du kan även få ett resultat som är helt tvärtemot, produkten slutar funka efter ett tag och du måste byta till nån annan. Paraffin är ett exempel på mineralolja. Du kan bland annat hitta den i natusans babyolja.

Många av mina produkter innehåller mineraloljor (tyvärr så använder även bodyshop mineraloljor) men jag försöker undvika att ha det på läpparna för då kan man vänta sig att få torra läppar om man slutar med krämen.

Överhuvudtaget ser jag det inte som en jättekatastrof att använda produkter med mineraloljor, men använd endast sådana som verkligen funkar så att du inte behöver använda i jättemängder utan kan använda vid behov och även byt även ut produkten mot något annat då och då så du slipper utveckla ett beroende.

[vart är det här på väg?]

Kan ni tänka er. Idag gick jag och bytte in trisslotten jag vann 50 kr på till 2 nya trisslotter. Förväntansfullt åkte jag till jobbet och skrapade. Första var det ingen vinst på men den andra vann jag 25 kr på. Jaja, det går nedåt tänkte jag då. På vägen hem bytte jag ut min skrapade trisslott mot 1 ny.

Kom nyss hem, skrapade och vann 50 kr! Det slutar inte där. Skrapade rutan nere till höger och fick x2! Så nu är jag uppe i 100 kr = 50 kr ren vinst.

Just nu är jag lite kluven, ska jag byta mot 4 nya trisslotter? Eller ska jag byta mot två och ta 50 kr? Ska jag sprida ut och köpa trisslotter från olika kiosker? De högsta vinsterna har hittills kommit från den lokala kiosken så det kanske är den jag ska satsa på?

Har lite att tänka på nu. Hur ska jag lösa detta I-landsproblem?

onsdag 13 augusti 2008

[sanndrömmare]

Drömde inatt att jag skrapade en trisslott och vann 600 kr. Blev lite motiverad och köpte 2 trisslotter på vägen hem från jobbet idag. Skrapade förväntansfullt. Och vann! Bara 50 kr men ändå. Ingen förlust i alla fall.

Nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska köpa två nya eller bara ta pengarna. Vinner säkert inte en andra gång men det känns lite onödigt att ta 50 spänn...

Jaja, sovdags, ska upp tidigt som vanligt imorgon.

[playboy vs. playgirl]

David och jag har diskuterat framtida karriärsmöjligheter.

Alternativ 1:
Jag börjar jobba i Bryssel för en lön på 100k i månaden (yrke hemligt, vill inte att ni stjäl mitt yrke) och David blir min gigolo/playboy som sköter hemmet, spelar wow. Jag skulle självklart vara väldigt krävande både när det gäller hem och sängvanor.

Alternativ 2:
David blir ekonomiskt oberoende och börjar betala mig en lön på 20k i månaden för att jag ska stanna som hans playgirl. Han betalar alla utgifter och jag köper kläder för hela min inkomst. Jag vill ha lön bland annat för att betala pension så att jag inte blir en fattig pensionär.

Vilket alternativ ska jag välja?

[100 anledningar till att äta godis]


1. because you're worth it

2. godis e gott

3. det är onsdag - snart helg

4. jag åt inte godis igår

5. jag åt godis igår och kan lika gärna äta idag också

6. godis är gott till kaffe

7. livskvalitét

8. det är helg

9. jag har blivit lite väl smal

10. kurvor är vackert

11. godis smakar underbart till en bra bok

12. bra för själen

13. perfekt för en hemma-myskväll

14. något ska man väl ha för att man tränar så hårt

15. slipper bita på naglarna = snygga naglar = jag uppfattas som professionell

16. jag kan låta bli att äta godis imorgon och passa på att äta idag istället

17. jag blir mer motiverad att träna

18. jag blir glad

19. det enda botemedlet mot pms

20. det enda som hjälper mot mensvärk och mensdepression

21. det enda som hjälper vid ägglossningsdepression

22. festa och fira med godis den enda veckan i månaden som är fri (ingen äglossning, ingen pms och ingen mens)

23. belöning när du varit duktig och städat


Pust, fortsätter listan någon annan dag. I vilket fall känns 100 som en underdrift. Kommer ju nya anledningar till att äta godis hela tiden.

tisdag 12 augusti 2008

[dålig uppdatering]

Uj vad jag har varit dålig på att uppdatera!

I Lördags kväll var jag hos min systerdotter och hennes familj och åt kräftor. Min syster och bror med tjej var där också. Hur trevlig som helst och vi pratade halva natten innan David och jag tog en taxi hem.

I måndags började jag jobba igen. Kändes faktiskt bra! Det känns att jag har haft semester även om det bara var 2,5 vecka. Men på Fredag bokar vi vår Australien alt. Nya Zeeland resa. Äntligen äntligen blir det sista spikat! Sen är det dags att börja shoppa hiking-prylar.

Jag är så trött idag så jag tänkte vila resten av kvällen. Borde ha lite mer energi att skriva imorgon.

lördag 9 augusti 2008

[kan inte vara utan just nu]

1. Mitt goda presskaffe med mjölk









2. Senaste boken utkommen på svensk pocket av Marian Keyes. Utan tvekan hennes bäst bok hittills. Jag fascineras av hennes sätt att skriva. Att en bok kan vara sorglig och rolig på samma gång.





3. Mina fruktansvärt fula duntofflor som både är smutsiga och nedslitna men perfekta att ha på sig när man är hemma och myser. Superbra också efter att man smort in fötterna med alla crémer. De är tyvärr inte värda att ta en bild på.



4. Har nämnt den innan men den tål att nämnas igen. En superbra fotcréme från bodyshop.

[första försöket]

Idag gjorde jag första försöket med att dra ett kort ur författarkortleken och sen skriva. Jag känner mig väldigt missnöjd med min prestation, trodde det skulle gå mycket bättre och att inspirationen skulle flöda.

Istället så märker jag att pennan som följde med författarkortleken inte funkade. Jag borde givetvis ha testat det här innan och inte under de tre minuterna som jag ska skriva texten. Istället fick jag först försöka få pennan att funka och sen resa mig upp för att hämta en ny penna. Inte det bästa för inspirationen.

Sen när texten var färdigskriven så kände jag mig inte alls nöjd med handlingen. Vad tänkte jag på egentligen?

Efter att man skrivit texten ska man tacka sin inre kreativa källa men just nu vill jag bara döda någon.

fredag 8 augusti 2008

[leveransen från Nelly]

Jag är förresten väldigt nöjd med mina nya bikinis. Den randiga satt mycket finare "på riktigt". Modellen hade ju dragit upp dem så dem nästan satt under armhålorna. Köpte den för att David gillade den och den bara kostade 80 kr.

Den turkosa var helt underbar och det var så fint med turkost nu när jag är lite brun.

I vilket fall löste det sig med min dator. Men det blev inte mindre pinsamt när jag kom in när jag pratade med helpdesken. Är helt säker på att jag redan hade testat just det lösenordet men när jag sitter med helpdesken så funkar det helt plötsligt. Det kanske var så att jag trodde att jag hade testat lösenordet. Vad vet jag. Nu har jag i alla fall jobbat färdigt för den här veckan.

[minnesförlust]

Det här är helt otroligt. 2,5 vecka har jag haft semester vilket inte alls är speciellt länge. Skulle precis logga in på min jobbdator för att göra något som absolut måste göras den här veckan och, det här är helt fantastiskt, jag har glömt bort vad jag har för lösenord så jag kan inte logga in på datorn. På 2,5 vecka.

Jobbmobilen hade stängt av sig pga inga batterier och det verkar som att den inte går att slå på under laddning (hur knäppt är inte det?) så nu står den på laddning så att jag kan ringa helpdesken och krypa till korset.

Pinsamt.

torsdag 7 augusti 2008

[nya frivilliga till djurförsök?]

Idag har jag träffat Sara och Susanne. Vi var till den bästa italienska restaurangen som ligger vid fridhemsplan och sen satt vi och fikade länge, som vanligt! Supermysigt hade vi det.

Slutsatsen för dagen: Män är som grisar och bör användas till djurförsök. Rädda marsvinen. (Gäller dock inte David. Du är bäst baby, puss puss).

Idag har jag opererat mig vilket ledde till 8 balla stygn. Jag ser ut som frankensteins monster men jag tycker att det är lite coolt faktiskt. Smärtar lite just nu men det går över. Visade stolt upp stygnen för Sara och Susanne som självklart blev ytterst imponerade över mina kraterhål i skallen.

David vill inte att jag dricker från romen för då tar den slut snabbare. Jag erbjöd mig att injicera den direkt i mina sår istället så är inte åtgången lika stor.

Förstår att ni är lite äcklade just nu. Säg till om ni vill ha foton så lägger jag upp det imorgon.

[middag på akkurat]

Supergod middag på akkurat. Jag åt ett kg musslor, grymt gott men ingen trevlig servitris. Vinet var förresten också jättebra trots att jag bara tog husets.

David åt också musslor men med lite annan tillagning. Sen tog han en ale. Akkurat och Oliver Twist ska tydligen vara de bästa i Sverige på ale.

Till efterrätt blev det tryffel och kaffe.

Mys..






onsdag 6 augusti 2008

[lite shopping]

Idag sprang jag runt i butikerna i Skärholmen men shoppingsuget ville inte riktigt infinna sig i början. Sen hittade jag ett par klockrena Only-jeans. Tror att de kommer att vara perfekta även i längden efter tvätt.

Åkte in till stan och tog en fika med Susanne, sen sprang vi omkring i lite skobutiker och på Åhléns. Susanne hittade ett par grymt snygga och sköna svarta klackskor på Ecco.
Jag lyckades även köpa bältet jag var ute efter på Carlings.

Hann inte hämta ut paketet från Nelly idag utan får ta det imorgon. Men det känns inte som att jag har ett akut behov av att använda bikini just för stunden. Ska snart iväg med David till Akkurat och käka musslor. Oj vad vi har ätit skaldjur på sista tiden. Först Rom, sen lagade David mussel-pasta med färska musslor för ett par dagar sedan och idag Akkurat.

Här kommer lite bilder på mina nya jeans och på det nya bältet! (Tröja, gammal från Zara. Boots, gamla från Nilson.)




[toadiskussioner]

Att jag och David nu bor ihop har börjat anta nya utmaningar. Bland annat har vi haft en diskussion där jag påpekar att man bör lämna toaletten ren efter sig och att jag inte har några planer på att rengöra toaletten åt honom. Rengöra toaletten är hans ansvarsområde, jag tycker toaletter är äckliga.
David tyckte att det var ett konstigt resonemang och han förstod inte riktigt innebörden. Häromnatten väckte han mig när jag sov.

David: Jo, vet du, jag har kommit på hur jag ska göra med toaletten.
Jag: Jaha?
David: Ja, det är ju så att jag och toaletten vi är ju liksom ett.
Jag: Jasså? Jo, det förstås.
David: Ja, så därför har jag tänkt att jag rengör toaletten när jag rengör mig själv. Så jag rengör toaletten varje gång jag duschar.

Jag måste ändå säga att det här helt klart är ett steg i rätt riktning för en ren toalett.

[shoppingdag]


Idag tänkte jag ta en shoppingdag! Först måste jag iväg och hämta mitt paket som kommit från Nelly och ta en liten tur till apoteket. Men sen tänkte jag shoppa lite i skärholmen.
Behöver ett bälte, nya jeans vore nice men tror att jag ska köpa dem på Fornarina i Barkarby, där får jag ju typ 2 jeans för samma pris.
Sen behöver jag nytt solpuder. Mitt börjar närma sig 8-årsstrecket och smink ska man väl byta ut typ var 3:e månad? Ja, det kanske börjar bli dags som sagt. Dessutom luktar min makeup borste ganska illa, tror nog att även den måste bytas ut.

tisdag 5 augusti 2008

[regnigt värre]

Idag förstorar jag min font för det kanske är jobbigt att läsa den lilla fonten jag normalt sett använder. Vilket är bäst?

Idag fick jag äntligen en tid hos läkaren. Försökte boka en tid redan i förra veckan men de hittade inte mitt personnr i systemet vilket ledde till att de fick koppla in IT-avdelningen för att hitta mig. Igår ringde de och jag var återfunnen så idag var jag dit.

Bästa läkaren jag varit hos. En av få som inte behandlat mig som hypokondriker. Fast det är klart, exem under foten är väl inget man kan inbilla sig fram.

Sen ska jag göra ett litet kosmetiskt kirurgiskt ingrepp på torsdag. Jag är lite nervös men det blir nog bra.

Vad jag har bloggat dåligt. Fy. Ska skärpa mig.

söndag 3 augusti 2008

[lite morgonmys]

Jag kunde inte sova så jag beslutade mig för att kliva upp. Har bara sovit tre timmar eller mindre så jag kommer garanterat att bli trött igen.

Men det var så mysigt att kliva upp, pressa lite kaffe och sätta sig vid laptopen. Funderar på att städa men jag vill inte väcka David.

Tror nog jag ska spela lite dataspel.

lördag 2 augusti 2008

[beställning av bikinis]

Ville passa på att köpa lite bikinisar på Nelly.se nu när det är rea så att jag har några extra när vi åker till Australien i December. Hittade även ett par supersöta trosor.
De här inköpen blev det:



[mysig fredag]

Igår var vi hem till några vänner som hade grillat. Det var jättegott och mysigt att sitta ute på deras veranda. De har ett supermysigt hus i Nacka Strand.

Efter grillningen spelade vi Nintendo Wii. Det var första gången jag gjort det och det var verkligen jätteroligt! Bowlingen var mitt favoritspel. Föreslog till David att vi skulle köpa vårt eget Nintendo Wii..

Annars så ordnades det sista med min lägenhet igår! Nu är jag inte bostadsägare längre. Känns konstigt. Kommer att sakna min lilla lägenhet i Jakan och den mysiga uteplatsen. Men det är värt det för att få bo med David. Dessutom är det bara 1,5 år kvar tills vi flyttar till vår lägenhet i Solberga, Älvsjö.

Ikväll ska vi kanske träffa några andra vänner eller så ska vi gå på bio. Vi ska nog hälsa på Davids familj också, det var ett tag sen sist.

Testade förresten ett press-kaffe från Zoegas idag. Funkar mycket bättre än den tidigare kaffesorten. Supergott!

[Rom Onsdag 30/7]

Sista dagen innan hemfärd imorgon. Idag tog vi det lugnt på morgonen. Läste och skrev lite och sen tog vi en promenad till busshållplatsen och buss 23 som tog oss till Orto Botanico. Den botaniska trädgård vi försökte oss ta till tidigare. Den ska tydligen vara helt fantastisk i April för då är allt i full blom. Nu när det var utblommat var det inte lika fantastiskt men som den trogna förespråkaren av Aloe Vera som jag är fastnade jag dock vid deras gigantiska Aloe Vera plantor. Fick faktiskt lust att klippa av ett blad. Vi promenerade runt i den vackra parken och satte oss en längre stund på en parkbänk. Sen fortsatte vi vidare och fascinerades bland annat av all bambu som växter där.

På vägen till Orto Botanico höll jag på att bli påkörd för andra gången den här resan. Gatan såg ut som en gågata i gamla stan med kullserstenar men det fanns inga trottoarer. Upptäckte inte när bilen kom ca 60 km/h och jag hade näsan i kartan. David ryckte undan mig och sen var han förbannad på Rom och Romare några timmar framåt.

Efter parken gick vi till ett café och delade på en macka. Jag tog en cola och fick ett glas med is och citronskiva. Plötsligt såg jag något på insidan av glaset och hade svårt att avgöra om det var fruktkött från citronen eller vingarna på en insekt. Fiskade upp tingesten ur colan och stirrade in i 2 st stora cyklopögon. Jag stoppade in insekten i servetten och låtsades som att den inte existerade. Sa dock inte till i cafét, är inte så himla känslig av mig. Det var ju bara en insekt.

Sen tog vi en promenad till vatikanen och köpte jättefina presenter.

Det blev fisk- och skaldjursrestaurangen idag, Il bar sotto il mare, sista kvällen och allt. Vi var tvungna att ta ut extra pengar för andra gången den här resan pga våra exklusiva matvanor. När vi stoppade in ett VISA-kort i automaten slukade maskinen kortet. Jag kan inte beskriva chocken. Vi ville inte gå iväg därifrån utifall att kortet skullle komma ut igen men vi behövde gå för att ringa. Länge stod vi och väntade och kollade på bankomaten och efter ca 10 minuter när vi/en av oss skulle gå till en telefonautomat börjar maskinen att blinka frenetiskt och kortet kommer ut. Det var fruktansvärt.




[Rom Söndag 29/7]

Morgon:

Äntligen dags för Domus Aurea idag! När vi varit där ska jag försöka få med David på lite mer shopping. Men han får alltid ryggont i klädbutiker, jag har sagt till honom att söka läkarhjälp för det. Snart ska vi gå ner och äta frukost. Igår hittade jag små askar med nutella och satte i mig 2 stycken under frukosten. Idag siktar jag på 3-4

Tidig e.m:

Domus Aurea var otroligt fascinerande att se! Vi blev guidade av en arkeolog runt några av de öppna rummen. Tydligen ska det tidigare ha varit 208 rum. Vi hade hjälm på oss eftersom huset är under utgrävning. Om ni åker till Rom rekommenderar jag att ni köper en guidad tur genom Domus Aurea.

Efteråt satt vi i parken utanför innan vi gick ut och gick en stund. Men det var så varmt så vi gick och åt lunch och sen tillbaka till rummet igen. Ikväll ska vi kolla butikerna runt vatikanen och försöka hitta ett internetcafé. Internetcafét häromdagen har semesterstängt och på hotellet kostar det 10 Eur per halvtimme. Det borde faktiskt vara gratis. Det är det enda negativa vi hittat med hotellet hittills.

David har fått en böld på ena vristen. Hoppas den försvinner snart.

Kväll:

Tog en promenad till vatikanen och kollade i olika giftshopar. Hittade fina presenter men David ska fundera lite så vi ska komma tillbaka imorgon. Pappas present köper jag i flytande form på tax-free.

Restaurangen vi åt på idag ligger i närheten av vatikanen. Jättegod mat och jag fick äntligen en bra pizza. De hade massor av pizzor men det blev tillslut en med mozarella och rökt ost. Kände mig helt slut och varm idag, det här var förmodligen den varmaste dagen på hela resan.