måndag 13 oktober 2008

[Broccoli och baconpasta]

Idag blev det broccoli och baconpasta. Inte det nyttigaste men det var väldigt gott.

2-3 personer

2 knippen med broccoli
1 paket färsk tagliatelle
2 paket bacon
1 dl lätt créme fraiche
1.5 dl grovriven parmesan
2-3 konserverade grillade paprikor.
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

1. Skär baconet i bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Koka upp en stor kastrull med vatten. Låt broccolin koka i 5 minuter och plocka sen upp broccolin. Lägg istället ner pastan i vattnet på kokning.

3. Strimla paprikorna alternativt köp färdigskuren

4. Mosa broccolin lätt med en gaffel. Blanda ner créme fraiche, pressad vitlök, parmesan. Salta och peppra.

5. Blanda ihop pasta med broccoliröra, tillsätt till sist det knaperstekta baconet och paprikorna.

[kycklingtacos]

Sedan jag bunkrade upp kycklingfärs använder jag det till allt möjligt. Men tacos är nog det bästa. Till tacosen skär vi inte upp så mycket grönsaker men däremot har vi guacamole som David tillagar med mycket tomater, lök och citron men ingen vitlök. Sen har vi bara jalapenos och riven mozzarella. Igår skar jag även upp lite sallad. Tacos är perfekt mat en lat söndag! :D

Dessutom var det ju sånt toppenväder igår så det blev en långpromenad i solen.

söndag 12 oktober 2008

Saffransris med kyckling och grönsaker

Förra söndagen bjöd vi hem Davids familj på middag och filmkväll. Då blev det saffransris med kyckling och grönsaker till middag. Ett av mina favoritrecept som jag gjort många gånger. Av alla LagaLätts recept så har det här tillagats flest gånger i mitt kök.

Att krydda kycklingen med spiskummin är ett tips för er som gärna bara tillagar en enkel kycklingfilé. Det är supergott verkligen!

Ikväll ska vi kolla på en skräckis och äta kycklingtacos med superguacamole!! Bild kommer.

torsdag 9 oktober 2008

[fest idag]

Blev lite för sent för att blogga igår! Först tog jag en fika med Susanne på JC eftersom jag är sjukskriven nästa vecka och inte kan träffa någon av tjejerna. :/

Sen hade jag fullt upp när jag kom hem med att fixa naglar, hår, kropp och kläder. Vi har nämligen företagsfest idag med sällskapsresetema. Vi blir upphämtade med buss i eftermiddag på jobbet och blir omhändertagna av flygvärdinnor hela kvällen. Det ska bli otroligt roligt!

Har tagit lite sovmorgon idag så jag inte däckar runt 21 som jag brukar. Förhoppningsvis klarar jag mig till 22.. hehe

Har lagt in en bild på Wilma som hälsade på oss i förra veckan.
Nu måste jag gå och fixa mig och äta frukost. Trevlig dag allihop!

tisdag 7 oktober 2008

[valnötslimpa]

Jag har även haft lyckade bakförsök. Förra helgen bakade jag valnötsbröd. Ett recept från LagaLätt som blev jättegott! Det enda minuset var nog bara den hårda skorpan. Nästa gång ska jag nog skippa att slänga in vatten i ugnen för jag fick kramp i armen efter att jag skurit upp två skivor och David fick ta över. Det är sant, den blev verkligen jättehård. Fast gött blev det! Är det något jag älskar i bröd så är det valnötter. Pumpafrön är också oerhört gott till bröd.

Ugn: 250 grader

15 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 1/2 dl valnötter
10 dl vetemjöl special (600 g)
1 1/2 dl grahamsmjöl (100 g)
1 dl vetekli (30 g)
1 msk salt (17 g)

Till gräddning:
1 dl vatten

1. Blanda smulad jäst med ljummet vatten i en bunke. Rör runt så att all jäst löser upp sig.

2. Blanda ner grovhackade valnötter i bunken och sedan de övriga ingredienserna. Knåda degen för hand 5-10 min. Låt jäsa under en bakduk i en timme.

3. Vält ut på bakbord och använd lite mjöl för att forma degen till en rund bulle. Låt jäsa under bakduk i ca 15 min.

4. Dela degen på mitten och forma till två stycken limpor. Lägg upp dessa på ett bakplåtspapper på en plåt och lägg över en handduk. Låt jäsa i 30 min till.
5. Sätt in plåten mitt i ugnen. Sedan tar du 1 dl vatten och häller på botten av ugnen och stänger snabbt så att vattenångan inte kommer ut.

6. Efter 5 minuter sänker du värmen till 225 grader och gräddar sen i 30 min till

[5 steg till att misslyckas med muffins]

1. Köp små muffinsformar

2. Använd inte muffinsplåt

3. Fyll varje form 4/3 med smet

4. Tryck ner 2 dumle i varje form så att det svämmar över ännu mer

5. Nu är det bara att slänga in i ugnen och se hur dina fina muffins blir en unimuffin.

(De blev faktiskt jättegoda även om de ser förskräckliga ut. David föreslog att vi ska baka en dubbel sats nästa helg och frysa in.)

[hurra hurra]

för Linda har haft födelsedag! Jepp, och många fina presenter har jag fått! Av David fick jag en superduper handmixer med en massa atteraljer så jag kan mixa som tusan här hemma. Det är väldigt glädjande för det ingick en visp! Så nu slipper jag vispa för hand.

Dessutom fick jag världens bästa bok av Sara och Susanne!!! Nu ska här bakas och jag hoppas på att bjuda hem tjejerna på något nybakat snart.

Sen fick jag parfym och en blomma av Davids mamma och av pappa har jag önskat mig ett presentkort på stadium så att jag kan köpa hiking-ryggsäcken till NZ.

söndag 5 oktober 2008

[komma igång igen]

Nu ska jag försöka komma igång igen efter något som blev en bloggpaus. Har varit trött och knappt orkat laga någon mat men nu tror jag att jag mår bättre i alla fall. Har faktiskt bakat lite och fotat så jag ska försöka få upp lite bilder och inlägg under dagen.

Just nu ska jag dricka kaffe, äta en dumlemuffin och bläddra igenom recept eftersom Davids familj kommer på middag ikväll. Tänkte göra något gott men ändå hyfsat lättlagat och helst nyttigt.