lördag 21 februari 2009

[Storlek 37 av Denise Rudberg]

Den här boken skilde sig faktiskt lite från de andra! Lite mer välskriven. Av de punkter jag tyckte alltid stämmer in på Denise Rudbergs karaktärer måste jag säga att det den här gången faktiskt skilde sig något, men dessa stämmer i alla fall:

- Det finns någon typ av besatthet runt mat och vikt
- De gillar att köpa korv i korvmojjen

Boken handlar om Laura som bor i Sverige. Som halv svenska och halv amerikanska har hon en stor släkt i New York. När hon åker dit för att vara maid of honour för sin kusin så har hon ögonen på sig, släkten tror att hon har alkohol-problem. När Laura sen råkar ut för en incident under bröllopsmiddagen får hon alla emot sig. Även hennes pappa och bror som normalt sett står på hennes sida. Hennes farmor ställer ultimatum och hotar att hon ska bli arvslös om hon inte flyttar till New York och lägger in sig på behandlingshem.

När man kollar på handlingen i boken skiljer den sig verkligen från Denise andra böcker. Men ändå så hänger karaktärerna ändå ihop med de i hennes tidigare böcker, och framtida också för den delen. Det är det som gör att jag älskar Denise Rudbergs böcker mer och mer. Att man får läsa mer om karaktärer som bara haft en biroll i en tidigare bok.

För er som vill läsa Denise Rudberg kan jag verkligen rekommendera att börja från början, med hennes första bok och sen läsa er uppåt.

Inga kommentarer: