lördag 27 december 2008

1/12 Måndag Rotorua - Wellington

Så nu är det alltså December, helt ofattbart här i värmen!
Vi checkade ut tidigt från Alpin Motel och hoppade på bussen mot Wellington. På vägen stannade vi vid en forst - Huka Fall med helt fantastiska fall. Många hoppade bungy vid Waikato River och jag var väldigt nära att köpa en biljett. Ångrar lite att jag var feg och bangade. Vågar nog inte göra det vid något av de andra bungy-ställena för de är mycket högre. Den här var bara 42 m.

Sen fick vi se Lake Taupo, NZ största sjö. Finns tydligen en vulkan i sjön, läckert!

Sen åkte vi förbi de aktiva vulkanerna Mt Ruapehu, Tongariro och Ngauruhoe - med andra ord Mt Doom i sagan om ringen. Den består alltså av tre vulkaner redigerad till en enda. Tyvärr var det så dimmig och regnigt så vi såg ingen av dem!!

Tillslut kom vi fram till Nya Zeelands huvudstad Wellington. Vi checkade in på ett backpackerställe men fick ändå ett dubbelrum med eget badrum. Scotty tog sen med oss på middag och jag och David åt en varsin entrecote. Supergott. Sen tog Scotty även med oss upp på Mt Victoria där vi hade natt-utsikt över hela Wellington, 360 grader. Väldigt häftigt

Hade gärna stannat uppe och partat för packpackerstället Nomads Capital Wellington hade en egen bar! Tyvärr låg vårt sovrum precis ovanför baren. Men vi sov väldigt bra ändå, somnade väldigt snabbt.

Inga kommentarer: