2-3 personer
2-3 kycklingfiléer
1/2 broccoli
1 paprika
1-2 morötter
1 näve sockerärtor
1 burk kokosmjölk
1-2 msk valfri currypasta (jag tog min favorit matsaman currypasta)
1-2 schalottenlökar
Fisksås
Lime eller citron (frivilligt)
1. Skär grönsakerna i grova bitar och kycklingen i mindre strimlor. Strimla schalottenlöken tunt.
2. Hetta upp en wok eller gryta med lite neutral olja (tex rapsolja) och stek kyckling. I slutet lägger du i alla
3. Häll på kokosmjölken, tillsätt currypasta och stänk på fisksås och citron. Smaka av med fisksåsen och curryn tills det blir lagom smaksatt. Låt sjuda på väldigt låg värme i ca 5 minuter. När du tagit woken/grytan från plattan lägger du i sockerärtorna.
4. Servera med nudlar, jasmin- eller basmatiris.
5. Strö över schalottenlöken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar