torsdag 11 september 2008

[morotssoppa med vitlöksbröd]

Soppa för 3-4 personer:
0,5 kg morötter, grovrivna
2 gula lökar, finhackade
2 tärningar grönsaksbuljong
1,2 liter vatten
salt och peppar

6 vitlöksbröd
6 valfria bröd
1,5 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Några blad basilika

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Fräs morötter och lök i lite olja. Tillsätt buljongtärningarna och vatten. Låt koka upp och låt sedan koka på låg värme under lock i 10 minuter.

3. Under tiden soppan kokar lägger du in brödet på en plåt i ugnen. Ta ut brödet när det har fått lite färg.

4. Blanda olja och pressad vitlök i en skål. Droppa vitlöksoljan över brödet. Det behövs inte så mycket för att det ska ge mycket smak. Riv basilikabladen i bitar och strö över brödet.

Jag skar även upp lite tapas till soppan och brödet. Kändes som en mysig höstlig måltid!

Inga kommentarer: