3-4 personer
1 hel tinad kyckling med skinn, delad i bitar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1 burk krossade tomater
1 msk kycklingfond (kan ersättas med buljongtärning eller salt)
1 liten burk oliver (ca 2 dl)
salt
peppar
1. Hacka lök och vitlök
2. Fräs kycklingbitarna i en gryta i lite olja på båda sidorna så att de får färg. Passa på att salta före och efter vändning. Sänk värmen och lägg på ett lock och låt kycklingen eftersteka tills den är genomstekt.
3. Ta upp kycklingen och lägg i lök och vitlök i grytan för att steka i fettet kycklingen släppt ifrån sig. Under tiden tar du bort skinnet från de stekta kycklingbitarna.
4. När löken och vitlöken blivit mjuka häller du på tomaterna. Dela de hela tomaterna med stekspaden så att det blir matiga tomatbitar. Tillsätt fond, lite salt och peppar. När det börjar puttra lägger du i kycklingen. Låt koka på svag värme under lock så länge som du har tid/lust att vänta. Ju längre du lämnar, desto godare. En halvtimme är i alla fall att rekommendera. När grytan puttrat färdigt lägger du i oliverna så att de blir lite varma. Smaka av för att se om det behövs mer salt.
5. Servera med ris eller bulgur.
2 kommentarer:
Låter riktigt, riktigt gott!!!!
Ja, jag önskar att den var lite nyttigare bara! Jag kommer att publicera ett par fler spanska recept på bloggen. Men på grund av kalorierna så väntar jag nog åtminstone till nästa söndag! ;-)
Skicka en kommentar