lördag 1 december 2007

[bokrecension: men jag då? ]


Sinnesstämning: avslappnad och harmonisk
Anledning: helg, bad och läsning



Men jag då? - Hur man överlever bland tillvarons narcissister
Författare: Sandy Hotchkiss.

Denna bok är intressant men även hårresande och kan ge många aha-upplevelser. Den sätter igång hjärnan på högvarv. Författaren är en praktiserande psykoterapeut och lärare.

För många kan begreppet tidstjuvar vara mer bekant eftersom detta har blivit ett modernt och ofta använt ord. För er som har läst böcker om tidstjuvar kan jag säga att denna bok tar människor som stjäl andras energi till en helt annan nivå. Detta handlar om människor som mentalt sett är kvar i 2-årsåldern. Att människor blir narcissister präglas av föräldrarna när man är liten och man kan antingen gå ur en uppväxt med en narcissistisk förälder som narcissist eller en person som inte förstår sitt eget värde och istället drar till sig narcissister som en magnet och utnyttjas av dessa.

Alla människor är mer eller mindre narcissistiska och man behöver sunda narcissistiska drag för att överleva. Men alla narcissister är inte sunda och de använder sig av andra människor för att dölja och projicera sina egna känslor av skam och avund.

Boken är väldigt bra, helt klart den bästa boken inom psykologi och personlig utveckling jag har läst. Den är proffessionell, rak och ärlig.

Inga kommentarer: