tisdag 6 januari 2009

[5 anledningar för tjejer att styrketräna]

Eftersom killar är bättre på att styrketräna så tänkte jag komma med några tips för oss girls. Menar inte att killar är bättre i den bemärkelsen att de faktiskt är bättre. Menar bara att tjejer i större utsträckning springer på aerobic-pass när killar lyfter tungt på gymmet.

Så här kommer min lista:

  1. 1. J-Lo är både bootylicious och har grymma abs, någon som tror att hon fått dessa genom stepup och aerobics? I say not. Detta kräver hårt arbete på gymmet, i styrketräningssalen. Sen är det helt klart en fördel att köra grupp-pass som komplement. (Ett tips som jag läste i en tidning en gång är att J-Lo kör mycket crosstrainer för att få sin fina rumpa).

2. Styrketräning minskar risken för kontorsrelaterade skador och värk. Vi pratar musarm, nackproblem, ryggproblem osv osv osv. Sen minskar det även risken för andra typer av skador. Bygg upp din kropp så att den orkar med ett hektiskt liv.

3. Styrketräningen får igång din ämnesomsättning vilket innebär att du ökar din förbränning dygnet runt. Din kropp behöver energi för att underhålla alla dessa vackra muskler.

4. Hela din kropp får snyggare struktur. Rumpan flyttas faktiskt uppåt för om du har en otränad rumpa är rumpmuskulaturen förslappad. Tighta till den! Hållningen blir snyggare och du blir väldigt mycket fastare i kroppen vilket leder till att kläderna sitter bättre och du MÅR så mycket bättre.

5. Om du planerar att bära på ett barn och föda någon gång så kommer det att underlätta extremt för dig att ha en stark bålmuskulatur. Det minskar din svank och underlättar för ryggen. Det blir lättare att föda och du återhämtar dig snabbare efter födseln och orkar med kvalitetstid med din bäbis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket nyttig info! Ett av mina nyårslöften är att bli starkare och då är ju styrketräning helt klart nr 1 att tänka på :) Tack för dina alltid nyttiga och intressanta inlägg!

Linda sa...

Hej!

Tack så hemskt mycket för din snälla kommentar. Blir överlycklig om jag lyckas motivera i alla fall någon till att börja styrketräna! :-)