onsdag 7 januari 2009

[lax med färskost]

Dagens middag är inspirerad från LagaLätt! Det var väldigt gott. :-)

3-4 personer


4 laxbitar
1 förpackning med färsk spenat
färskost med smak av pepparot
ev. 1 salladslök, strimlad
Salt
SantaMarias Seafood & Fish alt. citronpeppar
flytande margarin eller olja
ris


1. Sätt riset på kokning


2. Smörj en ugnssäker form med flytande margarin eller olja


3. Lägg i spenaten i formen


4. Skär djupa veck längs med laxen och peta i färskosten, ca 1 tsk för varje fiskbit


5. Lägg laxen över spenaten. Krydda med salt och krydda.


6. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter tills laxen är genomkörd men inte torr

7. Servera med ris och strö över salladslöken!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad gott!! =D