söndag 4 januari 2009

[Gong Bao Chicken]

Det här receptet fick jag från en leverantör i Tyskland och det var så gott så jag var tvungen att laga det 2 dagar i rad. Har gjort om receptet något och dubblerat grönsakerna och såsen.

2 kycklingfiléer, skuren i små bitar
2 stora gröna paprikor, skuren i bitar
1 handfull cashewnötter
2 salladslökar, finchackad
1 liten bit ingefära, finhackad
Lite torkade chiliflakes
2 msk ljus soja
2 tsk socker
2 msk olja

1. Rosta nötterna i en torr panna och lägg åt sidan

2. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna eller wok. När kycklingen är genomstekt, ta upp ur pannan och lägg åt sidan

3. I 1 msk olja steker du sen salladslök, paprika och ingefära

4. Efter ca 2 minuter lägg i kycklingen och lite torkade chiliflakes och rör runt hela tiden, tillsätt sojan och sockret

5. Rör runt i 2 minuter till, tillsätt cashewnötter

6. Servera med ris!

Inga kommentarer: