Det här receptet fick jag från en leverantör i Tyskland och det var så gott så jag var tvungen att laga det 2 dagar i rad. Har gjort om receptet något och dubblerat grönsakerna och såsen.
2 kycklingfiléer, skuren i små bitar
2 stora gröna paprikor, skuren i bitar
1 handfull cashewnötter
2 salladslökar, finchackad
1 liten bit ingefära, finhackad
Lite torkade chiliflakes
2 msk ljus soja
2 tsk socker
2 msk olja
1. Rosta nötterna i en torr panna och lägg åt sidan
2. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna eller wok. När kycklingen är genomstekt, ta upp ur pannan och lägg åt sidan
3. I 1 msk olja steker du sen salladslök, paprika och ingefära
4. Efter ca 2 minuter lägg i kycklingen och lite torkade chiliflakes och rör runt hela tiden, tillsätt sojan och sockret
5. Rör runt i 2 minuter till, tillsätt cashewnötter
6. Servera med ris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar