söndag 24 augusti 2008

[kletiga kladdkaksmuffins]

Tillslut har jag lyckats ta fram bakplåten och åstadkommit lite muffins. Det blev ett evigt vispande och min högra arm är i koma. Tillslut blev de i alla fall färdiga.

16 stycken
16 metall- eller aluminiumformar
200 gr 70% choklad, gärna av bättre kvalitet
100 gr smör, gärna ekologiskt
4 ägg
2 gulor
2 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

1. Smörj formarna med flytande margarin eller olja och mjöla

2. Smält choklad och smör i en kastrull på lägsta värmen

3. Under tiden det smälter vispa ihop ägg, gulor och florsocker tills det blir vitt och fluffigt

4. Blanda ner den smälta chokladen och rör runt med en slickepott

5. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten, lite i taget och rör försiktigt med en slickepott för att bevara så mycket som möjligt av luften i smeten

6. Fördela smeten i de 16 formarna

7. In i ugnen på 175 grader i 7-8 minuter. De ska vara superkladdiga och smetiga innuti och lite torrare utanpå.

8. Använd slickepotten till att äta resterna från smeten ur bunken (lämna gärna extra mycket ;-)


SUPER till en kopp kaffe


2 kommentarer:

lina sa...

Mums vad gott med muffins!

Linda sa...

De blev riktigt goda faktiskt! Men så otroligt mäktiga, en räcker gott och väl.