söndag 31 augusti 2008

[nigellas krabbpasta]


Måste säga att resultatet blev helt fantastiskt!

Den största utmaningen var nog att rensa krabban men lyckades nog få ut det mesta och tog allt som var ätbart, även innehållet i klorna.

Nu har jag redigerat receptet lite bland annat för att det ska bli lagom för två personer. Egentligen ska det vara linguini men jag kände för tagliatelle. Vattenkrassen har jag själv inte haft i för de hade ingen på ICA och det verkade sent att börja odla upp den någon timme innan.


2 personer

1 röd chili, urkärnad och hackad
1 stor vitlöksklyfta
2/3 tsk salt
En krabba på ca 800gr, rensa och ta ur allt kött, blir ca 200 gr kvar
0,5 - 0,75 dl jungfru olivolja
2/3 citron, saft och rivet skal
10 knyten tagliatelle, gärna med spenat
1 näve persilja, hackad
1 näve vattenkrasse, hackad

1. I en mortel mosar du vitlöken och saltet så att det blir som en jämn pasta. Lägg i chilin och mortla även den till liknande konsistens.

2. Om du har en stor mortel kan du lägga i köttet direkt och dela köttet med en gaffel. Om du bara har en liten mortel kan du blanda i vitlökspastan i en större skål med köttet.

3. Häll på olja, citron och citronskal. Rör runt så att det nästan blir som en smet.

4. Koka tagliatelle och blanda ner röran, persiljan och krassen


Tips! I allmänhet gäller ju större chili desto mildare. Små chilis är oftast väldigt starka. Chilin kan även bytas ut mot sambal oelek. Någon tsk brukar rekommenderas men jag kör ofta en msk, den är inte så väldigt stark.

Inga kommentarer: