lördag 2 augusti 2008

[Rom Torsdag 24/7]

Åt lunch på O'Learys på Arlanda innan vi gick på flyget. Väl framme i Rom bestämde vi oss för att ta tåget till Termini istället för att ta taxi som vi gjorde förra året. Roligare att spendera pengarna på annat. Köpte även 1-veckas t-banebiljetter, ett måste i Rom. Kostar nästan ingenting heller. Det är billigt att åka kommunalt i Rom. Gick till turistinformationsdisken och frågade om en karta för att hitta vårt hotell. Blev blåst av snubben i disken som tog betalt för en gratiskarta. Men vi behövde en karta så vi betalade 1 Euro för den ändå.

Det var enkelt att hitta till vårt hotell Nova Domus, raka vägen från Cipro t-banestation även om vi vimsade runt en hel del innan vi kom fram. Hotellet ligger väldigt nära vatikanen, centralt i Rom men ändå på ena utkanten så att man slipper bo mitt i smeten bland alla turistfällor.

Vi vilade och duschade och tog sen en lång promenad till restaurangen Cesare. Maten var jättegod men jag åt alldeles för mycket och de tog alldeles för mycket betalt. Bland annat ställer de bara fram en brödkorg och debiterar 5 Eur för den. Vi tar nog inte den här restaurangen fler gånger.




Inga kommentarer: